O Prešernovem recitalu, slovenski pomladi in Emi

V tokratni oddaji KAOS v atljeju smo se pogovarjali z Alenko Pirjevec, predsednico Združenja dramskih umetnikov Slovenije, ki v sodelovanju z Radiem KAOS in Mestno občino Ljubljana tudi letos pripravlja Recital Prešernove poezije. Pod Steber in njegov kapitelj smo povabili Alija H. Žerdina, urednika spletnega portala Slovenskapomlad.si, v Obrekovalnici pa smo skupaj z Grupo občanov obirali EMO

Združenje dramskih umetnikov Slovenije letos že dvaindvajsetič prireja Recital Prešernove poezije, s katerim se slovenski odrski umetniki vsako leto 8. februarja poklonijo našemu največjemu pesniku. V Okularju se je Andrej Pengov pogovarjal s predsednico ZDUS Alenko Pirjevec.

V torek so v Muzeju novejše zgodovine predstavili spletni portal Slovenskapomlad.si. Njegov urednik je Ali H. Žerdin, ki je pred desetletjem napisal knjigo Generali brez kape, v kateri je popisal delovanje Odbora za varstvo človekovih pravic. Ambicije portala Slovenskapomlad.si so večje, je povedal v pogovoru pod Stebrom in njegovim kapitljem.

Zmagovalka letošnje EME je Rebeka Dremelj, ki bo v Beogradu na kdo-ve-katerem tekmovanju za popevko Evrovizije zastopala Slovenijo. Za to čast so si prizadevali tudi Jani Kovačič in Grupa občanov, ki pa so imeli z nastopom tudi druge načrte. V Obrekovalnici nam jih je razložil Marjan Kunaver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.