Pihanje v isti rog

V tokratnem KAOSu v ateljeju so si kljuko podajali rogist in nagrajenec Prešenovega sklada Boštjan Lipovšek, selektorica 38. tedna slovenske drame Alja Predan in založnik Jože Piano, ki je izdal Stvar. Kot vedno, je bilo tudi tokrat pestro, zanimivo in nepozabno.

Rogist Boštjan Lipovšek je nagrado Prešernovega sklada dobil kljub temu – ali pa prav zato – da so rogisti pri glasbenih zvrsteh dokaj omejeni. Posebna vez pa ga povezuje s skladateljem Lojzetom Lebičem. Z Andrejem Pengovom sta se pogovarjala o številu izdanih plošč, odnosa do jazza, oddaljenosti od Sazlubrga in še o marsičem. Vse to pod Stebrom in njegovim kapitljem.

Začel se 38.teden slovenske drame in v Obrekovalnico smo povabili selektorico Aljo Predan, ki je priznala, da selektorska ni ravno lahka. Videti ogromno število predstav in izbrati pravih osem zahteva celega človeka. Kakšni so kriteriji za izbor in katera predstava “štrli ven”?

Jože Piano in njegova Založba Piano sta že bila gosta Radia KAOS. V rubriki Okular je beseda tekla o knjigi Stvar avtorice Marjane Moškrič. Knjiga, katere izid se podprlo tudi Ministrstvo za kulturo je izšla v 700 izvodih in je na voljo v vseh boljših knjižnicah. Zgodba o tem, koliko ljubezni je na Zemlji in zakaj je svet okoli nas lepši, kot se pogosto zdi, je prava tema za zaključek oddaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.