Čudovita razstava o Emoni plod sodelovanja učencev OŠ Majde Vrhovnik in Mestnega muzeja

Projekt Muzej v malem letos s predstavo Emona se vrača

Ljubljanski mestni muzej po odlični lanski izkušnji tudi letos pripravlja Muzej v malem. Tokrat so se povezali z osnovno šolo Majde Vrhovnik, kjer so učenci petega razreda pripravili razstavo Emona se vrača. Ob pomoči muzejskih strokovnjakov so jo zasnovali ter postavili sami.

Med pripravo razstave so se spoznavali tako z delom v muzeju kot z rimsko Emono in življenjem v njej. Vse to jim je služilo pri postavitvi razstave, tudi bolj, hm, higienske podrobnosti. Pomemben del razstave so tudi lutke, za izdelavo katerih so izvedli pravi pravcati razpis in k sodelovanju povabili sošolce, otroke v vrtcu in njihove družine.

Sama razstava je čudovito zasnovana, saj bodo v času vodstev, ki jih bodo izvajali otroci, obiskovalci opravljali naloge, v kateri bodo iz Jupitrovega uroka zbujali posamezne prebivalce Emone, ti pa jim bodo pripovedovali o svojem življenju v rimljanski predhodnici Ljubljane.

Delavnice z otroškim vodstvom bodo na sporedu 11. in 18. aprila ter 9. in 23. maja, vedno ob 16 uri. Vstop je prost, po videnem vam lahko obisk brez slabe vesti nadvse toplo priporočimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *