Gradnja štadiona in dvorane v Stožicah pred zadnjo fazo

V trgovskem delu bodo trije veliki trgovci

Točno pred letom dni so na gradbišču štadiona v Stožicah začeli z vlivanjem prve betonske plošče. Le nekaj mesecev pred tem je iz dobrih dvesto milijonov evrov vrednega posla izstopila srbska Delta, kateri se račun zaradi gospodarske krize ni več izšel. Danes do izteka roka za izgradnjo športne dvorane in štadiona manjka še dobrih trinajst tednov. Stvari, kot kaže, napredujejo. Župan Zoran Janković in direktorja podjeta Grep, Uroš Ogrin in Zlatko Sraka, so na današnji predstavitvi ponovno zagotovili, da bodo vsi športni objekti zgrajeni do tridesetega junija letos.

Sraka je dodal, da bo trgovski center zgrajen spomladi in odprt jeseni prihodnje leto. Po besedah Uroša Ogrina imajo zagotovljene tri velike trgovce, enega z živili in dva s tehničnim blagom, s katerimi bodo sklenili najemne pogodbe. V zadnjem času so se v medijih pojavili tudi zapisi o delovnih nesrečah pri gradnji športnega parka. Pritožb zaradi hrupa pri gradnji, ki se je vlekel dolgo v noč je bilo – tako župan – malo. Gradbinci so sicer povedali, da so prebivalci bližnjega naselja BS/3 zelo strpni, saj je včasih nočnemu hrupu, predvsem zaradi betoniranja plošč ni bilo mogoče izogniti.

Povejmo še to, da naj bi bila konstrukcija strehe športne dvorane po napovedih končana najkasneje jutri, ko jo bodo začeli že prekrivati z strešno kritino. Hkrati naj bi do tridesetega junija dokončali tudi priključek na Titovo cesto in tomačevski rondo, prav tako pa bodo po zagotovilih odgovornih do takrat pridobili uporabno dovoljene za športne objekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *