Konec tedna Slovenski festival vin in kulinarike

Letos posebna pozornost avstrijskim in madžarskim vinom

Po uspešno zaključeni Ljubljanski vinski poti se vinarsko-kulinarični užitki v Ljubljani nadaljujejo, tokrat s trinajstim Slovenskim festivalom vin in tretjim Festivalom kulinarike, ki bosta v četrtek in petek potekala v ljubljanskih hotelih Slon in Union.

Direktor festivala Rado Stojanović je dodal, da so letos na festival kulinarike povabili predstavnike slovenskih kulinaričnih regij, predstavilo pa se bo dvajset gostincev, predvsem iz slovenske Istre in Dolenjske. Programski vodja Mojmir Wondra pa je dejal, da je strokovno ocenjevanje vin letos že opravljeno, najboljša vina pa bodo ocenjevala tudi različna društva in interesne skupine, kot so Slovenski viteški red, Rotary Klub in klub degustatorjev. O letniku 2010 pa Wondra pravi, da ni najboljši.

Letos bodo na festivalu vin posebno pozornost posvetili avstrijskim in madžarskim vinom, Dodajmo pa še to, da bo v petek na štadionu v Zgornji Šiški potekala mednarodna nogometna tekma med slovensko in madžarsko vinarsko reprezentanco, ki jo bo vodil Miha Istenič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *