MSi: 1. september bo nočna mora za starše

O ukinitvi subvencije za dijaške vozovnice podobno tudi podmladek SDS

Danes je na novinarski konferenci Mlade Slovenije podmladka Nove Slovenije njen predsednik Jernej Vrtovec predstavil stališče podmladka o ukinitvi subvencije za Ljubljanski potniški promet za dijake, študente in upokojence, ki nimajo stalnega bivališča v Ljubljani. Vrtovec je dejal, da bo 1. september prava nočna mora za marsikaterega starša.

Pravi Vrtovec in se sprašuje, ali je to pravilen odnos do dijakov in študentov. Predsednik podmladka Nove Slovenije še dodaja, da so ogorčeni nad tem, da bodo morali dijaki in študenti odšteti sedemnajst evrov več, ter napoveduje zbiranje podpisov proti podražitvi, če vlada Boruta Pahorja ne bo ukrepala in našla rešitve glede plačevanja subvencije študentom in dijakom brez stalnega bivališča v Ljubljani.

Podobno stališče so v sporočilu za javnost izrazili tudi v podmladku SDS, kjer upajo, da bodo jesenske lokalne volitve premešale karte in okrepile glas tistih, ki – tako v SDM – želijo najboljše za slovensko glavno mesto. Dodajajo, da bodo v tem primeru vplivali na delo svetniške skupine SDS ter zahtevali ponovno uvedbo subvencionirane mesečne vozovnice za vse dijake in študente, ki prebivajo v Ljubljani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *