Razgledni stolp na gradu spet odprt

Ob zvokih ljubljanskih piskačev je župan Zoran Janković danes za obiskovalce ponovno odprl razgledni stolp Ljubljanskega gradu. stolp sodi med eno izmed najbolj obiskanih turističnih točk v Sloveniji, saj so samo v letu 2007 prodali skoraj 156.000 vstopnic. Zadnja obnova sega v leto 1982, v letu 2008 pa se je investitor – Mestna občina Ljubljana – odločil za temeljito obnovo stolpa. Obnovitvena dela so potekala od oktobra 2008 dalje, skupna vrednost projekta pa je dosegla 586.000 evrov.

Je bil zadovoljen župan Zoran Janković,. Razlog za tako temeljito obnovo je po besedah Staneta Miklavca s Festivala Ljubljana, ki upravlja z gradom, tičal predvsem v tem, da s tekočo sanacijo niso mogli več odpravljati posledic korozije in zamakanja, poleg tega je obstajala resna nevarnost, da bi se posamezni kamniti bloki odkrušili in zgrmeli v globino.

Razgledni stolp je tako od danes, od 14. ure naprej ponovno odprt za vse obiskovalce. Nanj se je mogoče povzpeti vse dni v letu, v poletnem času med 9. in 21. uro, v zimskem času pa med 10. in 18. uro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.