Stožice: MOL zemljo, država pol denarja

Še vedno spremljate radio KAOS. Župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci dodatno pojasnil nadaljnje korake pri gradnji stadiona v Stožicah. Projekt naj bi bil v celoti vreden okoli 350 milijonov evrov, pri čemer bo mestna občina v projekt vstopila izključno z zemljišči, katerih vrednost ocenjujejo na približno 100 milijonov evrov.

Po županovih besedah, naj bi država skupaj z evropskimi sredstvi sofinancirala polovico vrednosti gradnje stadiona in športne dvorane. Ta del projekta naj bi po prvih ocenah stal približno 75 milijonov evrov, kar pomeni, da naj bi država mestu nakazala dobrih 37 milijonov evrov državnega in evropskega denarja. Država naj bi denar že zagotovila v predlogu proračunov za leti 2008 in 2009.

Pri vsem skupaj je najbolj zanimivo to, da za gradnjo štadiona iz mestne blagajne ne bo šlo nič ali pa zelo malo sredstev, še več – iz istega naslova bo mestni proračun bogatejši za 37 milijonov evrov gotovine (a revnejši za 100 milijonov evrov zemljišč). Župan Zoran Janković pa je na izrecno vprašanje Radia KAOS, ali gre pri tem morda za obvod, po katerem bi mesto dobilo vsaj del denarja, ki mu ga je vzela država, dejal, da ne.

[coolplayer]
ftp://217.72.76.71/prispevki/20071002_mol02.wma
[/coolplayer]

Leave a Reply

Your email address will not be published.