Teleworking ali ustvarjanje kjerkoli

Microsoft, Telekom, mestna občina in Zavod Ypsion za nove metode dela

Slovenski Microsoft, Zavod Ypsilon, Telekom Slovenije in Mestna občina Ljubjana so danes predstavili pobudo Ustvarjam kjerkoli, ki bo spodbujala uvajanje sodobnejših, bolj prilagodljivih delovnih okolij v Sloveniji. Gre za tako imenovani “teleworking”, oziroma delo na daljavo. To lahko olajša usklajevanje poklicnih in družinskih obveznosti, zviša storilnost in zadovoljstvo zaposlenih ter uspešnosti poslovanja, je povedala generalna direktorica slovenskega Microsofta Biljana Weber.

Žiga Vavpotič z zavoda Ypsilon pa je dejal, da je za mlado generacijo rigidnost delovnega mesta ena največjih ovir in meni, da s takšnim pristopom lahko povezali Slovenijo ter zadovoljstvo in storilnost posameznikov, podjetij in gospodarstva. Hkrati priznava, da se pojavlja tudi vprašanje delovne etike.

Spremembe delovnih navad vplivajo tudi na delo in ponudbo telekomunikacijskih storitev, pravi Darinka Pavlič Kamien s Telekoma Slovenije in dodaja, da je to tudi nova poslovna priložnost za družbo.

Storitve in delovni procesi mestne občine Ljubljana so sicer takšni, da v veliki večini zahtevajo fizično prisotnost zaposlenih, tako, da so možnosti za teleworking omeje, pravi direktorica mestne uprave Jožka Hegler. Pri tem računa, da bo prav omreže WiFree Ljubljana podjetjem omogočilo, da bodo za svoje zaposlene uredila tudi možnost dela na daljavo. Dodajmo še, da bodo 21. marca, torej na prvi pomladi dan, vsi štirje partnerji organizirali Dan za ustvarjanje kjerkoli, že danes pa si lahko prednosti tovrstnega načina dela ogledate na spletni strani ustvarjamkjerkoli.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.