Varnostniki Jerneju Pavlinu preprečili udeležbo na seji

Svetnik SDS delil usodo Mihe Jazbinška pred dvema letoma in pol

Svetniku SDS Jerneju Pavlinu so varnostniki na Magistratu danes preprečili udeležbo na nadaljevanju seje ljubljanskega mestnega sveta. Pri poskusu udeležbe na seji so Pavlina podprli vsi prisotni člani svetniškega kluba SDS in izrazili ogorčen protest proti potezi ljubljanske mestne oblasti, ki so jo označili za nedemokratično in protiustavno.

Spomnimo, jedro spora je bilo Pavlinovo nepooblaščeno snemanje seje ljubljanskega mestnega sveta pred štirinajstimi dnevi, ki se je iz proceduralnega zapleta hitro razvilo v šlamastiko širših razsežnosti, saj nista hotela popustiti niti Pavlin, niti župan Zoran Janković, ki je prvega v končni fazi iz seje tudi izključil. A SDS trdi, da to ne pomeni, da se Pavlin ne bi smel udeležiti nadaljevanja seje.

Nasprotno pa je trdila direktorica mestne uprave Joška Hegler, ki je vztrajala pri oceni, da gre pri sem skupaj le za medijski pomp in zlorabo nastalega položaja. Na neki točki se je v dogajanje vpletla še policija, ki jo je poklical vodja svetnikov SDS Mirko Brnič Jager in ki je popisala vse udeležence, a nastalega položaja ni spremenila.

Dodajmo še, da to ni prvi primer izključitve svetnika iz seje in kasnejšega pregovarjanja z varnostno službo. Pred dvema letoma in pol se je nekaj podobnega namreč pripetilo tudi svetniku Zelenih Mihi Jazbinšku, le da je takrat padlo tudi kar nekaj ostrih besed

Leave a Reply

Your email address will not be published.