TRS v županski tekmi podprla Vita Rožeja

Županski kandidat Zares: kolesarji prisiljeni v nevarne manevre in prekrške

Stranka TRS pod vodstvom Matjaža Hanžka je danes v tekmi za nadomestne županske volitve v Ljubljani podprla kandidata stranke Zares Vita Rožeja. Tako Hanžek kot predsednik Zares Pavle Gantar sta poudarila, da imata stranki podobna programska izhodišča, zaradi česar je bila odločitev o podpori relativno enostavna. TRS je Rožeja na sobotni konvenciji potrdil soglasno.

Rožej pa je poudaril, da prestolnica danes potrebuje drugačen, krizi primeren način vodenja. Dodal je, da je v mestu cel kup možnosti za dvig kvalitete življenja. Dodal je tudi, da bo v primeru zmage ena od njegovih prioritet dokončanje sistema kolesarskih stez, saj so bile te – tako Rožej – grajene stihijsko in zgolj tam, kjer je prostor to dopuščal, zaradi česar so kolesarji pogosto prisiljeni v nevarne manevre ali celo prekrške.

Predsednik Zaresa Pavle Gantar pa je poudaril, da kljub podobnosti in tesnemu sodelovanju stranki ostajata samostojni. Dodajmo še, da županski kandidat Zares podpira tudi gradnjo tramvaja, pri čemer je prepričan, da za sistem tramvajskih prog ni potrebno širiti mestnih vpadnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.