Užitki na Ljubljanski vinski poti

Tako so danes s simbolnim krstom mošta za vino pred ljubljansko mesto hišo odprli letošnjo, že 12. ljubljansko vinsko pot. Ob prleškem kulturnem društvu, ki so krstili mošt in prebrali nekaj litanij na temo čim boljšega vina in čim manj toče, so pred magistratom nastopile tudi ljubljanske mažoretke in bežigrajska godba na pihala. Direktor prireditve Rado Stojanović, ki je že v četrtek prireditev predstavil na Radiu KAOS, je v uvodnem nagovoru povedal, da Ljubljanska vinska pot vsako leto privablja vsako leto več udeležencev.

Ljubljanske vinske poti se je udeležila tudi slovenska vinska kraljica Karolina Kobal, ki je zadovoljna, da se je prireditve udeležilo toliko ljudi. S tem se strinja tudi župan Zoran Janković. Obiskovalci starega mestnega jedra lahko tako danes na eni od stojnic položijo kavcijo, v zameno pa dobijo kozarec, s katerim se sprehajajo od vinarja do vinarja in okušajo najboljše, kar slovenske trte ponujajo ta hip. Med obiskovalci smo našli tudi Zorana Predina, ki se mu zdi ljubljanska vinska pot tako dobra, da bi morala biti enkrat na mesec.

No in čeprav ni ravno Martinova jed, na Ljubljanski vinski poti ponujajo tudi pražen krompir. Poslanstvo Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi je jasno na prvi pogled, kako uspešni pa so pri tem, smo vprašali Marjana Proša

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *