Vilfan z odstopom razburil NSi

Nekdanji košarkar odstopil kot mestni svetnik, ostaja poslanec

Kot smo že poročali, je današnje Delo objavilo, da mestni svetnik Liste Zorana Jankovića Peter Vilfan nepreklicno odstopa s tega položaja. Kor razlog za odstop je Vilfan navedel vedno večjo obremenjenost župana z obtožbami o nepravilnostih.

Vilfan je, tako časnik, odstopil v ponedeljek, dodaja pa, da sam verjame v to, da župan ni kršil zakona in dodaja, da z županom ostajata v dobrih odnosih. Janković njegovo odločitev sicer obžaluje a jo tudi razume.

Vilfan je sicer kot enega od razlogov za odstop navedel tudi brezplodne in destruktivne razprave v mestnem svetu. A svetniška skupina NSi je v sporočilu za javnost je Vilfana obtožila, da je soodgovoren za nepravilnosti, ki jih očitajo županu soodgovoren, saj je, tako NSi, glasoval v skladu z županovimi željami in tako prispeval svoj glas k številnim spornim potezam. NSi še ocenjuje, da gre pri vsem skupaj zgolj za Vilfanov taktični manever.

Peter Vilfan sicer ostaja poslanec Pozitivne Slovenije v Državnem zboru, v ljubljanskem mestnem svetu pa ga bo – če se bo s tem strinjal – nadomestil Danilo Šarić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *