Vpis v osnovne šole 10. in 11. februarja, plačilo vrtcev še po starem

Mestna občina Ljubljana je danes objavila vpis otrok v prve razrede ljubljanskih osnovnih šol. Vpis v 46 osnovnih šol bo potekal 10. in 11. februarja, tako dopoldan kot popoldan, je na današnji novinarski konferenci povedala načelnica oddelka za predšolsko in šolsko vzgojo Marija Fabčič.

Načelnica je dodala, da se bo naslednje leto v osnovno šolo vpisala dosti številčnejša generacija, zaradi katere so v letu 2004 odprli številne nove oddelke v ljubljanskih vrtcih. Prav ti starši pa letos še niso dobili odločb o višini plačila za vrtec, čeprav bi jo morali prejeti do konec meseca. To naj bi se zgodilo konec februarja, saj je prišlo do zastoja pri prenosu podatkov iz davčne uprave mestni upravi.

Te težave naj bi bile odpravljene z uvedbo enotnega informacijskega vpisnega sistema za vrtce, o čemer sta se prav včeraj pogovarjala župan Janković in prosvetni minister Lukšič, ter se dogovorila, da bodo predstavniki mesta – konkretno, načelnica Fabčič – sodelovali v ekspertni skupini ministrstva pri urejanju vpisa na državnem nivoju, hkrati pa bodo predstavniki ministrstva neposredno sodelovali pri vpisnih postopkih v občini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *