Nadaljevanje negativnega trenda

Danes se je trgovanje na Ljubljanski borzi nadaljevalo s skromnim prometom, večina delnic pa je izgubila na vrednosti. Borzni posredniki so ustvarili le za milijon evrov prometa, slovenski borzni indeks SBI20 pa je izgubil dober odstotek in zaključil trgovalni dan pri 3.808 indeksnih točkah. Tudi danes je bil z delnicami Krke ustvarjen skromen obseg prometa, in sicer 457 tisoč evrov, enotni tečaj pa je zaključil 1,4 odstotka pod gladino in tako znaša 53,53 evra.

Po prometu so jim sledile delnice Petrola s katerimi je bilo sklenjenih za 87 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil z 2,94 odstotnim padcem in tako znaša 262 evrov. Največji padec so danes beležile delnice Save, Gorenja in Pozavarovalnice Save. Na drugi strani pa so danes največ pridobile delnice Luke Koper in Heliosa.

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 izgubil 1,17 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Sojaprotein, katerega enotni tečaj je dražji za 0,63 odstotka. Delnice Voda Vrnjci so tokrat trgovanje zaključile 5,45 odstotka pod izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 6.240 dinarjev.

V Skopju je indeks MBI-10 danes zaključil 0,14 odstotka v plusu. Delnice Komercijalne banke so danes dražje za 0,43 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile s 0,36 odstotnim padcem. Zagebški indeks CROBEX pa se je ob 14:00 uri nahajal 0,77 odstotka v minusu. V Banjaluki je indeks BIRS zaključil trgovanje s 0,19 odstotno rastjo.

Izkoristite nihanja na svetovnih borznih trgih in ustvarite dobiček prek globalne trgovalne postaje ILIRIKA ON SVET.

Leave a Reply

Your email address will not be published.