Letališče Brnik zaprto, sneg povzročal tudi težave v prometu

Večino Slovenije, še posebej pa Ljubljano je ponoči precej zasnežilo. Močno sneženje, ki je trajalo celo noč in večino dopoldneva, je v prometu povzročilo kar precej težav. V Ljubljani je bila zimska služba zjutraj v poldnem pogonu, tako da je promet sicer potekal izjemno počasi, a brez večjih zastojev. Na srečo so bile tudi nesreče relativno redke, nekaj se jih je zgodilo na avtocestnih vpadnicah v Ljubljano.

Več težav so imeli na brniškem letališču, saj so letališče malo po sedmi uri zjutraj zaprli za ves promet. Letališče bo zaprto vsaj do enih popoldne, zaradi zaprtja letališča je bil odpovedan let v Frankfurt, polet iz Carigrada pa je bil preusmerjen na letališče v Trst. Prav tako so bili zaenkrat odpovedani leti iz Dunaja, Bruslja, Zuricha in Pariza

Meteorologi napovedujejo, da bo sneg od juga prešel v dež, a se ponekod lahko pojavi poledica. Padavine bodo popoldne v severnih krajih postopoma ponehale. Prometnoinformacijski center opozarja, da je na cestah kljub posipavanju in pluženju snežna brozga. Zaradi plužnih skupin in sneženja priporočajo voznikom, da si za pot vzamejo nekoliko več časa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.