Za izredno sejo o poročilu KPK (še) ni volje

Mestni svet o Celovški dvorih, imenih ulic in novem šefu Lekarn Ljubljana

Ljubljanski mestni svet je na včerajšnji seji potrdil spremembe občinskega prostorskega načrta, s katerimi so omogočili gradnjo stanovanj v gradbeni jami v Celovških dvorih, kjer naj bi po prvotnih načrtih sicer stal hotel. Tako je tam zdaj dovoljeno zgraditi največ tristo dvajset stanovanj, načelnik oddelka za urbanizem Miran Gajšek pa zatrjuje, da kljub temu cestna in druga infrastruktura ne bo preveč obremenjena.

Med drugim je tam predvidena tudi gradnja vrtca. Sicer pa so svetniki pa so potrdili tudi spremembe lokalnega energetskega koncepta ter potrdili poslovna načrta podjetij Parkirišča in tržnice ter Žale za leto 2013. Prav tako so nekdanjo Titovo cesto poimenovali za Štajersko, prav tako pa so preimenovali nekatere odseke ulic. Tako je, denimo, Tomšičeva v delu med Prešernovo in Bleiweissovo, pri ameriški in ruski ambasadi postala Windscherjeva. Svoja uradna imena pa so dobili tudi vsi ljubljanski mostovi.

Največ zanimanja pa je seveda poželo stališče ljubljanskega župana Zorana Jankovića o tem, ali se bo, potem ko je zamrznil funkcijo predsednika Pozitivne Slovenije, podobno odločil tudi za župansko funkcijo

No, tudi med opozicijo pa večjega navdušenja nad izredno sejo, na kateri bi obravnavali poročilo protikorupcijke komisije, zaenkrat ni

Sta povedala Mojca Kucler Dolinar iz NSi in Anže Logar iz SDSDodajmo še, da so mestni svetniki danes za novega direktorja javnega zavoda Ljubljanske lekarne imenovali nekdanjega člana uprave Mercatorja Marjana Sedeja, vodji svetniške skupine SDS Dragutinu Mateju pa je prenehal svetniški mandat, saj se je preselil izven ljubljanske občine. Namesto njega bo v mestni svet vstopil naslednji na listi kandidatov, neuradno naj bi bil to Jernej Pavlin, a mora k temu podati še soglasje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *