Balladero in Perfect You – nova plošča, nove, krepke energije…

Dominik Bagola: Promocijsko turnejo začenjamo s preskušeno ekipo 15. aprila v ljubljanski Stari elektrarni.

Pred nekaj dnevi je Dominik Bagola – Balladero v vse bolj znamenitem bistroju Prince Of Orange na Komenskega ulici v Ljubljani predstavil novo ploščo Perfect You. Po prvencu Club Deuce je to nadaljevanje samostojne poti tega prekmurskega mladeniča, ki bo sredi aprila začel s promocijsko turnejo najprej v ljubljanski Stari elektrarni in jo nadaljeval v mariborskem Salonu uporabnih umetnosti ter jo 23. aprila sklenil v Gledališču Park v rodni Murski Soboti.

Na novem albumu bo deset avtorskih skladb, ki ohranjajo Balladerov izvirni glasbeni način in ki so – v nasprotju s prvim albumom – drznejše, z več energije in bolj neposredne. Dominik Bagola – Balladero na novem albumu igra klavir, klaviature in poje, pridružila pa se mu je mednarodna ekipa izvrstnih studijskih glasbenikov – bobnar je Sebastian Rotard, bas kitarist je Hubert Steiner, sodelovala pa sta še producent Bossert na akustični in električni kitari ter kot spremljevalna vokalistka Mirna Bogdanović, sicer študentka berlinske jazz akademije Jazz instituta Berlin in prejemnica Downbeat nagrade za najobetavnejšo mlado jazz pevko.

Album so posneli v Münchnu, v studiih založbe Achtung Music. Glavni producent je bil nemški glasbenik, kitarist svetovno znane skupine Reamonn, v Sloveniji znana po hitih kot sta Supergirl in Tonight, Uwe Bossert.

Na promocijskih koncertih ga bo spremljala skupina preskušenih domačih glasbenikov: Boštjan Gradišek – bobni, Jernej Kržič – bas kitara, Martin Lunder – električna kitara.

Izid nove plošče Balladero promovira s – pred dnevi radijskim in televizijskim postajam posredovanim singlom in video spotom – Zlati časi. Video s popevko polno novih in krepkih energij – kot zatrjujejo producenti – je režiral Aljoša Bagola.

Za Radio KAOS je v Oranžnem princu Balladera poslušal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.