Dan D: Glasba se začne zunaj območja ugodja

DNA D je prva polovica letošnje albumske bere Dan D

Če smo čisto odkriti, potem vokalno-instrumentalni zasedbi Dan D v življenju ne bi bilo treba več dosti delati. Lahko bi se fijakali po Blatnem dolu, preigravali nebroj hitrov in živeli od mrzlega piva v toplem backstageu. A to potem ne bi bili Dan D, pač pa vaš povprečni slovenski rock band. Dan D so si po albumu Tiho vzeli čas in leto dni pripravljali nov album. Pravzaprav dva. Prvega, DNA D so na svitlo dali prvega aprila. Drugega, bolj serijoznega, pa bodo izdali prvega novembra. In o polovici tega glasbenega potovanja je danes tekla beseda z Nikolo.

Življenje se začne zunaj vašega območja ugodja. Takisto velja za glasbo. Dan D z glasbo in vsem, kar k njej spada, želijo povedati marsikaj. Tako s studijskim albumom kot z nastopom na odru. Pa z ovitkom in s posebno izdajo albuma na USB-ključku v obliki kapsule.

Na albumu je deset pesmi in še ena. Prvi single, “Kozlam”, je mutacija skladbe “Čuti se kot konec sveta” z albuma Tiho (s tega albuma je tudi predelava skladbe “Rekli so”, ki je na DNA D postala “Kurbin sin”). Preostale skladbe so popolnoma nove, z izjemo enajste, ki pa je dolg iz preteklosti, končno postavljen na pravo mesto. Ogled pogovora je tudi zategadelj obvezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.