5. Slovenski forum inovacij v začetku decembra

Letos poseben poudarek inovativnim poslovnim modelom

Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) in Ministrstvo za gospodarstvo sta na novinarski konferenci predstavila 5. Slovenski forum inovacij in Evropsko nagrado za podjetništvo, ki je letos šla tudi v Slovenijo. Letos bo Slovenski forum inovacij potekal 2. in 3. decembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Gre za osrednjo nacionalno prireditev inovativnosti, katere namen je predstaviti najboljše in najbolj perspektivne inovativne proizvode, storitve in z letošnjim letom tudi inovativne poslovne modele

Je povedala Irena Meterc s Slovenskega foruma inovacij in dodala, da so letos razpisali tri kategorije inovacij, proizvodne, storitvene ter poslovne modele. Rok za prijavo je 20. september letos. Alenka Hren, vodja Sketorja za podjetništvo na JAPTI pa je dodala, da so na agenciji letos pilotno začeli izvajati projekt promocije inovativnosti pri mladih, hkrati pa so razvili nekaj novih ukrepov.

Direktor Direktorata za podjetništvo in konkurenčnost Peter Ribarič pa je poudaril, da se na Ministrstvu za gospodarstvo z ukrepi trudijo razvijati okolje, ki je podjetnikom prijazno, ki spodbuja podjetništvo, ki slavi uspehe podjetnikov in podjetnike postavlja tudi za vzor posameznikom in vzor družbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *