Christopherja Leeja ne bo na Grossmannov festival

Grossmannov festival fima in vina bo tudi letos v Ljutomeru potekal od 10. do 15. avgusta. Programsko se je ustalil na preverjenem vzorcu filmske B-produkcije; letošnje filmske vsebine bodo ponovno fokusirane predvsem na žanr grozljivke, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji znanstvene fantastike, eksploatacije, trasha, udarnih glasbenih dokumentarcev in animacije. Stalnici festivala ostajajta tudi obvezni vinski ter glasbeni del prireditve.

Grossmann je festival namenjen takoimenovani nizkoproračunski oziroma B produkciji, kjer sicer prevladujejo takšne ali drugačne grozljivke. Filmi na festivalu bodo tekmovali v štirih kategorijah, najboljši pa bodo dobili Hude mačke.

Vinski program bo letos res obsežen, zmagovalca med vinarji pa bodo izbirali obiskovalci s posebnim anketnim listom. Festival bo tudi letos gostil vrsto glasbenih skupin pa tudi nekaj kultnih filmskih imen, predvsem nemškega underground horror filmarja Jörga Buttgereita in italijanskega velemojstra Ruggera Deodato. No, od bolj splošno znanih imen pa tudi letos ne pride nihče

Leave a Reply

Your email address will not be published.