Danes največ pridobile delnice Mercatorja

Po včerajšnjem padcu se je trg danes stabiliziral. Na trgu je bila opazna nizka aktivnost, saj so borzni posredniki so ustvarili le za 1,8 milijona evrov prometa. Slovenski borzni indeks SBI20 je danes cenejši za 0,33 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.881 indeksnih točkah. Danes so vlagatelji pokazali malo zanimanja za delnice Krke, ki so ob prometu v višini 252 tisoč evrov končale trgovalni dan 1,5 odstotka nad gladino.

Po prometu so jim sledile delnice Telekoma s katerimi je bilo sklenjenih za 142 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil s 0,64 odstotnim padcem in tako znaša 126,61 evra. Največ so danes pridobile delnice Mercatorja in Aerodroma Ljubljana. Na drugi strani pa so največ izgubile delnice Petrola, Abanke in Juteksa.

V Beogradu je indeks BELEX 15 izgubil 1,25 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Bambi Banat, katere enotni tečaj je dražji za 1,4 odstotka. Delnice Galenika Fitofarmacija so tokrat trgovanje zaključile 3,75 odstotka pod izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 3.350 dinarjev.

Spremljamo tudi dogajanje na makedonskem kapitalskem trgu, kjer je indeks MBI-10 danes zaključil 1,24 odstotka v minusu. Delnice Komercijalne banke so danes cenejše za 2,9 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile s 1,82 odstotnim padcem.
Zagrebški indeks CROBEX pa se je ob 14:00 uri nahajal 4,60 odstotka v minusu. V Banjaluki je indeks BIRS zaključil trgovanje s 0,21 odstotnim padcem.

Izkoristite nizke tečaje na borzah in pristopite k ILIRIKA vzajemnim skladom kar z domačega računalnika. Za več informacij obiščite našo spletno stran www.ilirika.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *