Indeksi vendarle navzgor

Po nekaj dneh strmega padanja so se tečaji danes, 21. novembra le obarvali v zeleno. K temu je pripomoglo tudi pozitivno vzdušje na evropskih trgih. Na Ljubljanski borzi je bilo danes sklenjenih za 4,6 milijona evrov poslov, slovenski borzni indeks pa je pridobil 1,55 odstotka.

Danes so bile znova najprometnejše delnice Krke s katerimi je bilo sklenjenih za 2,9 milijona evrov poslov, enotni tečaj pa je pridobil skromnih 0,4 odstotke in tako znaša 50,8 evra. Po prometu so jim sledile delnice Nove KBM s katerimi je bilo sklenjenih za 242 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je tokrat pridobill 8,8 odstotka in tako znaša 11,99 evrov. Večina domačih družb je danes doživela občutno rast. Današnji zmagovalec so delnice Heliosa, ki so ki so pridobile skoraj 9,7 odstotkov in zaključile trgovanje pri enotnem tečaju 658 evrov. Heliosu so slediledelnice Luka Koper in Zavarovalnice Triglav, ki so dražje za več kot 3 odstotke.

Beograjski indeks BELEX 15 izgubil dobra 2 odstotka, največ poslov pa je bilo danes sklenjenih z delnicami Energoprojekt holding, katerega enotni tečaj je danes zaključil 2,53 odstotka negativno. Delnice AIK banke so tokrat trgovanje zaključile 5,4 odstotka nižje, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 1.991 RSD. Zagrebški, indeks CROBEX pa se je ob 14:00 nahajal 0,55 odstotka v plusu, skopski indeks MBI-10 pa je danes izgubil 2 odstotka. Delnice Komercijalne banke so danes dražje za 0,2 odstota, posli pa so se v povprečju sklepali pri 2.559 MKD. Negativen premik pa so danes beležile delnice Alkaloida, ki so cenejše za 4,98 odstotkov, enotni tečaj pa danes znašal 3.302 MKD.

Sarajevski borzni indeks Sasx-10 je danes cenejši za 3 odstotke, v Banjaluki pa je indeks BIRS zaključil trgovanje 1,5 odstotka v minusu.

Izkoristite dnevna nihanja tečajev in ustvarite dobiček preko spletne trgovalne postaje ILIRIKA-ON.NET, preko katere lahko trgujete on-line na Ljubljanski in Zagrebški borzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.