Pij drugače: Pivovarna Union za odgovorno uživanje alkohola

Z blagovno znamko Radler nagovarjajo mlade, naj se ne opijajo

Slovenci smo v evropskem vrhu pri porabi alkohola. Znotraj tega pa posebno skrb zbuja tudi vedno bolj pogosto opijanje mladih. Zato so v Pivovarni Union pripravili akcijo Pij drugače, kjer mlade s pomočjo blagovne znamke Union Radler spodbujajo k odgovornemu uživanju alkohola.

Akcija Pij drugače je del širše akcije Pij odgovorno, s katero želijo v pivovarni vse segmente uporabnikov prepričati, da je zmerno pitje boljše in prinaša več užitkov kot nenadzorovano nalivanje, pravi vodja korporativnega komuniciranja v Pivovarni Union Jernej Smisl in dodaja, da je projekt dolgoročen, saj je za uspešnost akcije in doseganje ciljev pomembna.

Mladi v Sloveniji začnejo z uživanjem alkohola med 13. in 15. letom ali še prej. Pri 15. letih je alkohol poskusilo že dobih 80% mladih, vsaj dvakrat pa je bilo do 15. leta opitih dobrih 30% mladih. Zanje je značilno, da pijejo predvsem kampanjsko, torej velike količine ob koncu tedna. Prva aktivnost bo fotografska delavnica za mlade v sodelovanju z Galerijo Fotografija, za mentorstvo pa trenutno potekajo dogovori z več mednarodno priznanimi fotografi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *