Za letošnje Bobre na voljo 15.558 vstopnic

Rdeča nit letošnjega festivala za najmlajše sta arhitektura in oblikovanje

Bobri, festival kulturno-umetnostne vzgoje za najmlajše, bo tudi v svoji sedmi ediciji letos potekal od 24. januarja do 8. februarja. Letošnji Bobri bodo v znamenju arhitekture in oblikovanja, saj Ljubljana letos praznuje 150-letnico rojstva Maksa Fabianija, ki je z urbanistično zasnovo mesta po potresu 1895 Ljubljani pustil neizbrisen pečat.

Na voljo je 15.558 vstopnic, ki bodo na voljo v Festivalni dvorani to soboto in nedeljo, med enajsto in osemnajsto oziroma enajsto in štirinajsto uro.

Slovensko mladinsko gledališče je tudi letos glavni producent Bobrov. Ti bodo sicer ponudili 181 dogodkov na 54 prizoriščih, ki jih bo postavilo 62 producentov. Med temi so najbolj popularni dogodki namenjeni najmlajšim. Dogodki so sicer zbrani v ličnem katalogu, ki bo staršem prišel prav tudi kasneje, ko bodo potrebovali informacije o predstavah za najmlajše.

Je povedala programska koordinatorka Bobrov Tadeja Pungerčar. Sklepni dogodek Bobrov bo osmega februarja v Kinu Šiška. Kaj točno se bo dogajalo, organizatorji ne želijo razkriti, iz kataloga prireditve je jasno le, da so ga poimenovali Koncert orkestra slovenskega otroškega občinstva in da bo poleg vstopnice pogoj za vstop v dvorano tudi doma izdelan inštrument.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *