Predsednik Türk: Slovenci smo še vedno solidarni

Minister za šolstvo pravi, da ni res, da družba nima prostora za napake

Včeraj se je končal 10. Festival za tretje življenjsko obdobje. V treh dneh je Cankarjev dom obiskalo več kot 15.000 ljudi, v kulturnem programu je sodelovalo skoraj 4000 nastopajočih, predstavilo pa se je 150 podjetij. Festival so obiskali tudi najvišji predstavniki države. Na Radiu KAOS smo se v živo pogovarjali z ministroma Gregorjem Golobičem in Henkrikom Gjerkešem, v Cankarjev dom pa so prišli tudi minister za šolstvo Igor Lukšič, obrambna ministrica Ljubica Jelušič in predsednik republike Danilo Türk, ki je za naš radio dejal, da smo Slovenci še vedno solidaren narod.

Ministrstvo za obrambo je tudi letos, tako kot že nekaj let zapored, na Festivalu za tretje življenjsko obdobje predstavilo svoje aktivnosti v parku domoljubja. Tam so predstavili delovanje Slovenske vojske, predvsem pa dejavnosti zaščite in reševanja, poseben poudarek pa so dali dejavnostim veteranskih in upokojenskih organizacij. Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je ob dejala, da se je tudi ob zadnjih poplavah pokazalo, da nam je začelo zmanjkovati osebnega znanja o tem, kako ravnati ob naravnih nesrečah.

Z ministom Igorjem Lukšičem pa smo se pogovarjali o tem, ali si res družba ne more več privoščiti napak, pa tudi o odnosu med mlajšimi in starejšimi, predvsem o tem, ali lahko mlajše generacije vplivajo na svoj položaj v družbi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *