Rast delnic ob skromnem prometu

Teden na Ljubljanski borzi se je začel s skromnim prometom, vendar je večina delnic pridobila na vrednosti. Borzni posredniki so ustvarili za 1,9 milijona evrov prometa, slovenski borzni indeks SBI20 pa je pridobil 0,31 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.848 indeksnih točkah. Tudi danes je bil z delnicami Krke ustvarjen skromen obseg prometa, in sicer 366 tisoč evrov, enotni tečaj pa je zaključil 0,06 odstotka pod gladino in tako znaša 54,29 evra. Po prometu so jim sledile delnice Nove KBM s katerimi je bilo sklenjenih za 187 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil z 0,21 odstotno rastjo in tako znaša 9,37 evra. Največjo rast so danes beležile delnice Pivovarne Laško, Intereurope in Istrabenza. Na drugi strani pa so danes cenejše delnice Aerodroma in Zavarovalnice Triglav.

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 izgubil 0,8 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami AIK banke, katerega enotni tečaj je cenejši za 0,96 odstotka. Delnice Sojaprotein so tokrat trgovanje zaključile 1,61 odstotka pod izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 794 dinarjev. V Skopju pa je indeks MBI-10 danes zaključil 0,73 odstotka v minusu. Delnice Komercijalne banke so danes cenejše za 0,11 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile s 0,17 odstotnim padcem. Na hrvaškem kapitalskem trgu se je indeks CROBEX ob 14:00 uri nahajal 3,2 odstotka v minusu. V Banjaluki je indeks BIRS zaključil trgovanje s 1,32 odstotnim padcem.

Izkoristite nizke tečaje na borzah in pristopite k ILIRIKA vzajemnim skladom kar z domačega računalnika. Za več informacij obiščite našo spletno stran www.ilirika.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published.