SBI20 padel za 0,6 odstotka

Na Ljubljanski borzi je bilo danes, 1. decembra sklenjenih za 1,8 milijona evrov poslov, slovenski borzni indeks pa je danes izgubil 0,6 odstotka.

Najprometnejše so bile zopet delnice Krke, s katerimi je bilo sklenjenih za 980 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je izgubil 1,6 odstotka vrednosti in tako znaša 53,1. Po prometu so jim sledile delnice Gorenja s katerimi je bilo sklenjenih za 116 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je izgubil 0,3 odstotka in tako znaša 13,67 evra. V pozitivnem območju so tokrat končale delnice Istrabenza, Save in Zavarovalnice Triglav, na vrednosti pa so danes izgubile delnice Pozavarovalnice Sava, Luka Koper in Petrola.
Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 pridobil 0,11odstotka, največ poslov pa je bilo danes sklenjenih z delnicami Sojaprotein , kateri enotni tečaj je danes zaključil 2,4 odstotka v minusu. Delnice Fidelinke so tokrat trgovanje zaključile 12,4 odstotka višje, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 899 dinarjev. Na hrvaškem kapitalskem trgu pa je indeks CROBEX današnje trgovanje zaključil 6,5 odstotka v minusu. V Skopju je indeks MBI-10 danes pridobil 2,65 odstotka vrednosti. Delnice Komercijalne banke so danes pridobile 4,78 odstotka, delnice Alkaloida pa 4,74 odstotka. V Banjaluki je indeks BIRS zaključil trgovanje 0,08 odstotka v plusu.

Izkoristite dnevna nihanja tečajev in ustvarite dobiček preko spletne trgovalne postaje ILIRIKA-ON.NET, preko katere lahko trgujete on-line na Ljubljanski in Zagrebški borzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *