SBI20 še naprej navzgor

Ljubljanski borzni indeks je danes, 8. jaunarja trgovanje nadaljeval v pozitivnem trendu. Borzni posredniki so ustvarili 2,4 milijona evrov prometa, Slovenski borzni indeks SBI 20 pa je danes pridobil 1,4 odstotka in zaključil trgovanje pri 3.853 indeksnih točkah.

Kot običajno so bile najprometnejše delnice Krke s katerimi je bilo sklenjenih za 1 milijon evrov poslov, enotni tečaj pa je pridobil 2,5 odstotka in tako znaša 50,95 evra. Po prometu so jim sledile delnice Petrola s katerimi je bilo sklenjenih za 251 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je dražji za 2,83 odstotka in tako znaša 257,77 evra. Danes so največ pridobile delnice Luke Koper, Mercatorja in Intereurope. Na drugi strani pa so danes cenejše le delnice Save in Istrabenza.

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 izgubil 1,4 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Energoprojekt holding, katere enotni tečaj je končal 0,71 odstotkov v plusu. Delnice Soja protein a.d. so tokrat trgovanje zaključile 1,65 odstotka v minusu, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 832 dinarjev.

Kot člani Makedonske borze smo za Vas spremljali dogajanje na makedonskem kapitalskem trgu, indeks MBI-10 pa je danes izgubil 1,9 odstotka. Delnice Komercijalne banke so danes izgubile 0,33 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile 2,33 odstotka v plusu.

Na hrvaškem kapitalskem trgu, indeks CROBEX se je ob 14:00 uri nahajal 0,38 odstotka v minusu.

V Banjaluki je indeks BIRS zaključil trgovanje 1,51 odstotka nad izhodiščem.

Izkoristite dnevna nihanja tečajev in ustvarite dobiček preko spletne trgovalne postaje ILIRIKA-ON.NET, preko katere lahko trgujete on-line na Ljubljanski in Zagrebški borzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *