Škandal v Drami? Ne, pri nas je to zgolj zamuda…

Tile Francozi so res mojstri teatra… Predsedovanje Svetu ministrov Evropske unije so si podaljšali na zelo kulturni način. V Ljubljani si česa takega najbrž niti ne znamo izmisliti… Namreč, včeraj je naravnost iz Pariza, kjer jih je ob odhodu proti Ljubljani presenetil sneg, zaradi česar so med drugim, tri četrt ure pustili čakati v Dramini kleti kakih dober ducat novinark in še kakega novinarja, snemalca, fotografa…, prišel delček ansambla znamenite Comedie-Francaise.

Mimogrede, sneg v Parizu je bil res presenečenje meseca maja, pred tridesetimi leti, ko nas je za prvomajske praznike z bulvarja Saint Germain pregnal v zavetje Dveh opičnjakov. Kot zagotavlja na pariški spletni strani g.Brenard Clamamus z Direkcije za varovanje okolja, so se centimetra včeraj zapadlega snega in poledice uspešno lotili z mehanizacijo ter tonami soli in peska. Skoraj ne verjamem, da so bili na letališču Charles de Gaulle, od koder se leti proti Ljubljani, manj učinkoviti kot sredi prestolnice. Danes je na jugu, v Marseillu sicer bistveno drugače, bolj usodno… A naši komedijanti so vendar iz – Pariza.

V naslovu zapisani vprašaj ob škandalu lahko mirne duše preuredimo v – običajno, malce nemarno, zamudo. Še preden se je po francosko dvignil zastor velikega odra v ljubljanski Drami, se je torej začelo z dramatskim pridihom. Morda že malce po Molierovsko.

Očitno v zadregi, vendar vesel pomembnega obiska, je ravnatelj Drame gospod Ivo Ban zbrane nagovoril takole:

Leave a Reply

Your email address will not be published.