Telekom: manjši dobiček, a rast ne pojenja

V petek, ki se je končal delovno izjemno naporen teden tako za vodstvo kot za tiste, ki spremljajo njegovo delo od blizu, so v Skupini Telekom Slovenije, predstavili poslovne rezultate za prvo tromesečje. Najzahtevnejše delo, ki so ga opravili minule dni je bilo torkovo zasedanje Skupščine drugega največjega makedonskega mobilnega operaterja Cosmofon, katere 100-odstotni lastnik je poslej Telekom Slovenije; Imenovanje nove upravnega odbora Cosmofona, ki ga poslej vodi Dušan Mitič, je bilo le del teh naporov; nekaj energij jim je pobralo prislovično gostoljubje makedonskih gostiteljev, nekaj malega pa celo Microsoftova NT konferenca, ki se je končala v četrtek.

Rezultati letošnjega prvega četrtletja so zadovoljivi; tako jih je ocenil tudi predsednik nadzornega sveta mag. Tomaž Berginc… »Saj ob globalni krizi telekomunikacijska panoga doživlja tudi svoje vsebinske in tehnološke spremembe. Zelo je pomembno, da skupina ohranja rast in da vidimo ta potencial tudi v prihodnje.« Da bi bili pri tem uspešni, pa se bo najbrž treba tudi notranje prilagoditi, je še dodal nekdanji direktor SIOLa, zdaj prvi Telekomov nadzornik.

Nakupi telekomunikacijskih družb v tujini že sami po sebi narekujejo tehnološka prilagajanja, poslovno in organizacijsko preurejanje; Prav razvoj skupine na tujih trgih je najbolj zaznamoval prve tri mesece letošnjega leta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *