Türk v Ankari za še več gospodarskega sodelovanja

Predsednik republike Danilo Türk se s soprogo še danes mudi na uradnem obisku v Republiki Turčiji. Na obisku ga spremlja tudi gospodarska delegacija, v kateri sodeluje 45 predstavnikov slovenskih podjetij. Predsednik Türk je na novinarski konferenci, ki sta jo imela včeraj s turškim kolegom Abdulahom Gülom poudaril, da je gospodarsko sodelovanje dobro.

Predsednik Danilo Türk je dejal, da Slovenija spoštuje Turčijo, njene dosežke na področjih gospodarskega razvoja, pravnih reform in demokratizacije ter njeno mednarodno vlogo. Poudaril je, da Slovenija podpira turško kandidaturo za članstvo v Evropski uniji, to podporo pa je Slovenija aktivno izrazila tudi med svojim predsedovanjem uniji v prvi polovici leta 2008.

Predsednik Türk se je v nadaljevanju srečal s podpredsednikom Vlade Republike Turčije Alijem Babacanom, redsednik je sprejel tudi turškega ministra za zunanje zadeve Ahmeta Davutoğluja, s katerim sta govorila predvsem o približevanju Turčije Evropski uniji in razmerah na Zahodnem Balkanu.

video: Urad predsednika RS

Leave a Reply

Your email address will not be published.