Slavnostna seja ZZB NOB ob Dnevu OF

Slavnostni govorec je bil Marjan Križman, predsednik Zveze za vrednote NOB Slovenije.

Spoštovane gospe, cenjeni gospodje, drage tovarišice in tovariši! Na Radiu KAOS smo ob praznovanjih 27. aprila, Dneva upora proti okupatorju, Prazniku dela, osmem maju, ko bomo obeleževali 77. obletnico sklepnih bojev za osvoboditev Ljubljane na Orlah in devetem maju, Dnevu osvoboditve, ki je hkrati tudi praznik našega glavnega mesta in Evrope, pripravili poseben programski projekt Radia KRIČAČ.

Letošnja obeleževanja in praznovanja teh pomembnih datumov so umeščena na dneve, ki nekoliko odstopajo od običajnih. V Kino Gledališču Bežigrad se je odvila slavnostna, razširjena, seja predsedstva Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, na kateri bodo podelili listine in zlate plakete.

Za ta svečani dogodek, posvečen 81. obletnici ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda in 100. obletnici rojstva Karla Destovnika Kajuha so pripravili tudi kulturni program, v katerem so nastopili recitator Urban Pipan, glasbena skupina Bratje Jemc – Karlo, Dane in Matija ter moderatorka Anica Horvat.

Slavnostni govorec je bil Marjan Križman, predsednik Zveze za vrednote NOB Slovenije.

Prenos v programu Radia KAOS sta zagotavili produkcijska in medijska hiša TV Medvode ter produkcijska skupina V živo, omogočili pa so ga razumevajoči podporniki posamezniki in nekatere gospodarske organizacije ter podjetja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *