V mestu žensk brez težav z izražanjem

V tokratno oddaji A propos je Franci Kapler za vas povabil Magdaleno Lupi, Primoža Jermana, Katjo Kobolt, Dunjo Kukovec in Katarino Višnar. Oddaja sicer ni imela težav z izražanjem, se je pa zato ukvarjala z lutkami, hribolazenjem v vseh letnih časih in z vprašanjem, ali so v mestu res samo ženske

V Cankarjevem domu je postavljena predstava Težave z izražanjem, argentinskega avtorja Raula Damonte Botane, bolj znanega kot Copi. Predstava nastaja v koprodukciji ŠKUCa in Cankarjevega doma, Franci pa je v studio povabil dramaturginjo Magdaleno Lupi.

Lutkovno gledališče Ljubljana je gotovo najbolj ugledna lutkarska ustanova v Ljubljani. Franciju se je v studiu pridružila umetniška vodja LGLa, Jelena Sitar Cvetko. “Novopečena” umetniška vodja je na to mesto prišla iz družinskege lutkovne skupine, v kateri sta z možem pripravljala brilijantne predstave. Kako se sooča z novimi izzivi in kaj pripravlja v letošnji sezoni?

Založba Družina je izdala izjemno zanimiv vodič po gorah, ki so ga prilagodili vsem letnim časom. Planinske izlete za štiri letne čase je spisal Andrej Praznik, uredil pa Primož Jerman, ki smo ga povabili v naš studio.

Festival Mesto žensk že trinajsto leto gostuje v Cankarjevem domu. Letošnji program sta pripravili Katja Kobolt in Dunja Kukovec, v studiu pa se jima je pridružila tudi Katarina Višnar iz skupine Uluru, ki bo predstavila svoje intepretacije slovenskih ljudskih pesmi.

Naslednja oddaja A propos bo na sporedu v četrtek, 4. oktobra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.