KAOS v ateljeju z Borisom Pahorjem, Ivico Buljanom in Simonom Kardumom

Danes je bil na sporedu sedemnajsti letošnji KAOS v ateljeju, oddaja, ki jo pripravljamo ob podpori Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in ki si je minulih pet tednov vzela čas za obmorski in visokogorski dopust. Čeprav je bilo težko, ker sta mesto in dežela vrela od kulturnega zanosa in umetniškega navdiha tako za domače, kot za tujestransko občestvo. A je zdaj, te zadnje avgustovske in prve septembrske dni še huje. Pravzaprav bolj polno. Steber in njegov kapitelj smo tokrat namenili izjemnemu Slovencu, literatu in slavljencu, profesorju in pisatelju Borisu Pahorju, v Obrekovalnici smo klestili orehe in luščili lešnike z unikatne, res povsem butične in dobesedno enkratne predstave Sallinger francoskega avtorja Bernarda-Marie Koltesa in v režiji slovenskega režiserja Ivice Buljana, Okular pa smo tokrat usmerili v Šiško in Simona Karduma.

Za predvajanje posamezne rubrike kliknite na sliko spodaj.Uvodno in hkrati nosilno rubriko Steber in njegov kapitelj smo tokrat namenili izjemnemu Slovencu, literatu in slavljencu, profesorju in pisatelju Borisu Pahorju, lavreatu v častitljivih 96-ih, ki jih je praznoval prav minule dni. Na srečanju, ki ga je ob izdaji njegovih izbranih del pripravila Založba Mladinska knjiga z množico, ki je do zadnje stopnice, kaj šele sedeža napolnila Linhartovo dvorano, smo bili tudi z našo kamero in pripravili smo izbor najzanimivejših odgovorov in pričevanj s tega veličastnega večera.

V Obrekovalnici smo klestili orehe in luščili lešnike z unikatne, res povsem butične in dobesedno enkratne predstave Sallinger francoskega avtorja Bernarda-Marie Koltesa in v režiji slovenskega režiserja, Hrvata Ivice Buljana, ki je bil tokratna žrtev našega trganja in cefranja. No, n`č bat. Ni bilo hujšega…

Okular pa smo tokrat usmerili v Šiško. Iniciacija obnovljenega Kina Šiška je bil s koncertom Petra Lovšina in Pankrtov posladek in dolgo pričakovana ljubljanska novost. Župan Janković in njegova ekipa kulturnikov jo je zaupala Simonu Kardumu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.