Janković: Marinič govori velike neumnosti

Državnozborska komisija po zakonu o preprečevanju korupcije, ki jo vodi poslanec Branko Marinič iz vrst SDS je danes v sporočilu za javnost sporočila, da je na podlagi prijav posameznikov in poročanja medijev sprožila postopek glede ugotovitve suma korupcije pri stanovanjskih poslih v Ljubljani. Sum korupcije se nanaša na povezavo med županom Zoranom Jankovićem, podjetjem Electa njegovega sina in gradbenim podjetjem Vegrad ter prodajo stanovanjske hiše v Ljubljani. Župan Janković se je na izjavo že odzval.

Konkretno, komisija preučuje povezavo med Jankovićem, Electo ter gradbenim podjetjem Vegrad, saj je slednje je mestni občini Ljubljana konec lanskega leta prodalo okoli sto stanovanj v kompleksu Celovški dvori, Electa pa je z Vegradom sodelovala pri nekem projektu na Vrhniki. Težava naj bi bila v tem, da naj bi mestna občina po nekaterih izračunih Vegradu dejansko plačala več, kot je bilo zapisano v pogodbi.

One thought on “Janković: Marinič govori velike neumnosti

  1. Ja jasno, da vsi govorijo neumnostiki so kakorkoli proti Jankoviču, oz. da se bolje izrazim, ki so končno sprevideli kakšen je ljubljanski župan in za kaj mu gre. On je najbolj pameten, vsi ostali pa smo neumni. Vendar s tem bebastim nasmeškom ne bo mogel dolgo županovati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.