Krkine delnice daleč pred vsemi

Trgovanje na Ljubljanski borzi je nadaljevalo tedenski trend, pri katerem so tečaji ob skromnem prometu nekoliko pridobili na vrednosti. Borzni posredniki so ustvarili le 1,4 milijona evrov prometa, slovenski borzni indeks SBI20 pa je pridobil 0,4 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.855 indeksnih točkah.

Skromen promet s Krkinimi delnicami se je nadaljeval tudi danes, in sicer je dosegel 705 tisoč evrov, enotni tečaj pa je zaključil 2,86 odstotka nad gladino in tako znaša 56,05 evra. Po prometu so jim sledile delnice Telekoma s katerimi je bilo sklenjenih za 177 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil z 0,09 odstotno rastjo in tako znaša 125,9 evrov. Poleg njih so na rasti pridobile tudi delnice Mercatorja, Intereurope in Gorenja. Na drugi strani pa so največ izgubile delnice Pozavarovalnice Save in Istrabenza.

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 pridobil 1,39 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Sojaprotein, katerega enotni tečaj je dražji za 0,73 odstotka. Delnice AIK banke so tokrat trgovanje zaključile 6,63 odstotka nad izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 2.701 dinarjev. Na makedonskem kapitalskem trgu pa je indeks MBI-10 danes zaključil v izhodišču. Delnice Komercijalne banke so danes cenejše za 1,89 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile s 0,7 odstotnim padcem. V Zagrebu se je indeks CROBEX ob 14:00 uri nahajal 0,08 odstotka v plusu. V Banjaluki je indeks BIRS zaključil trgovanje s 0,93 odstotnim padcem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *