Janković odgovarja Sušniku in LDS, NUK 2 bo parkirišče

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci zavrnil poziv predsednika ljubljanskega odbora SDS in mestnega svetnika te stranke Petra Sušnika, da naj podžupan Janez Koželj odstopi z mesta predsednika odbora za urbanizem. Spomnimo, Sušnik je na novinarski konferenci prejšnji teden dejal, da je mestna oblast preveč servilna do investitorjev in da Koželj ni več primeren za predsednika odbora, saj so njegovi predlogi v odboru redno preglasovani, vendar potem večina v mestnem svetu preglasuje odločitev odbora.

Pravi župan Janković, ki je tudi odgovoril na sicer ne do konca izrečen očitek svetnikov LDS o gradnji garažnih hiš v naseljih. Ti so tik pred zadnjo poletno sejo mestnega sveta namignili, da naj bi bili Jankovićevi načrti za reševanje parkirne stiske po ljubljanskih soseskah zgolj pesek v oči.

Rezultati te ankete naj bi bili znani čez teden dni. Sicer pa je župan tudi napovedal, da bo konec tega meseca začelo delovati začasno parkirišče na gradbišču NUKa 2. To naj bi močno olajšalo parkirne težave v centru, ki so se še povečale po tem, ko so zaradi gradnje garažne hiše na Kongresnem trgu zaprli tamkajšnje parkirišče.

Leave a Reply

Your email address will not be published.