SDS: Ljubljana se je spremenila v zasebno podjetje

Svetniki ljubljanske SDS so na današnji novinarski konferenci opozorili na po njihovem mnenju slabo in netransparentno vodene projekte v mestni občini in hkrati na povečano zadolževanje, ki po besedah vodje svetniške skupine Dimitrija Kovačiča narašča tako hitro, da je Ljubljana zdaj zadolžena bolj kot vse ostale občine v Sloveniji skupaj.

Predsednik ljubljanske SDS Peter Sušnik je te trditve ponazoril s primerom, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali na ponedeljkovi seji mestnega sveta. Gre za center sodobne kulture v Rogu, naložbo, ki je ocenjena na 80 milijonov evrov. Boštjan Cizelj pa dodaja, da je sporen tudi način poslovanja mestne občine, pri čemer je imel v mislih predvsem enoletno brezplačno uporabo avtomobila znamke BMW, ki ga je mestni občini omogočil zastopnik bavarskega proizvajalca avtomobilov, s čimer se po pisanju Financ ukvarja tudi protikorupcijska komisija.

Svetnik Roman Kolar pa je povedal, da bodo na ponedeljkovi seji zahtevali, da se preveri ustreznost kandidature Rudija Doljška za direktorja Zdravstvenega doma Ljubljana. Povejmo še to, da so v stranki že začeli postopke evidentiranja kandidatov za lokalne volitve prihodnje leto in da bodo vsaj kandidata za župana določili enkrat do marca 2010

One thought on “SDS: Ljubljana se je spremenila v zasebno podjetje

  1. SDS-ovce v času krize in velike žalosti vsega naveličanih ljudi slovenski narod posiljujejo z malim in nepomembnim Ertlom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *