Jutri že 34 let Recitala Prešernovih poezij

Prenos ob 12. uri v živo na Radiu KAOS

Jutri bo v Ljubljani na Prešernovem trgu, v Mariboru na Grajskem trgu in Novi Gorici na Bevkovem trgu potekal 34. recital Prešernove poezije ob slovenskem kulturnem prazniku.

Tradicionalno prireditev organizira Združenje dramskih umetnikov Slovenije, na vseh treh prizoriščih pa se bo začela ob 12. uri z Zdravljico.

S svojimi interpretacijami našega nikoli dokončno razkritega pesnika se bodo predstavili slovenske odrske ustvarjalke in ustvarjalci. Med nastopajočimi igralci bodo naši vrhunski dramski umetniki in umetnice, ovenčani z najvišjimi državnimi priznanji.

Prireditev se je pred 34. leti začela kot protest, kot delček borbe za slovensko kulturno avtonomijo v okviru nekdanje skupne države. Nastala je kot odgovor in protest zoper namene politikov, da na območju nekdanje skupne države naredijo eno kulturno ministrstvo ter s tem zmanjšajo moč slovenske besede in slovenske državotvorne drže.

Recitali bodo potekali ob vsakem vremenu, osrednjo prireditev v Ljubljani pa bomo v živo prenašali tudi na naši spletni strani www.radiokaos.info ter v omrežju T-2 na TV kanalu Radio KAOS

Comments are closed.