SD v boj za županski stolček z Ireno Kuntarič Hribar

V programu posodobitev mreže vrtcev, kandidatne liste za mestni svet še ni

Kandidatka Socialnih demkratov za ljubljansko županjo je Irena Kuntarič Hribar. To so sporočili na včerajšnji predstavitvi, kjer sta članico in nekdanjo predsednico četrtne skupnosti Dravlje predstavila predsednik stranke Dejan Židan in predsednik njenega ljubljanskega odbora Anton Colarič. Kuntarič Hribar se je za kandidaturo odločila, ker verjame, da se da Ljubljano voditi bolje.

Kuntarič Hribar je tako že tretja ženska zapored, ki jo SD v zadnjih dvanajstih letih predlaga na ta položaj, županski položaj pa so osvojili zgolj leta 2002, ko je v drugem krogu zmagala Danica Simšič. Kljub temu so v stranki optimistični, saj poleg zmage na županskih volitvah pričakujejo tudi povečanje števila svetniških sedežev.

Vendar pa svetniške liste še niso oblikovali, prav tako pa – nekoliko nenavadno – še ni znano, ali bo prva na seznamu Irena Kuntarič Hribar, je bil nekoliko skrivnosten Colarič. Kuntarič Hribar bo program predstavila v naslednjih dneh, nakazala pa je, da si bo med drugim prizadevala za posodobitev mreže vrtcev in za ponovno razpravo o izgradnji sežigalnice odpadkov, ki jo sama podpira.

Leave a Reply

Your email address will not be published.