V petek na Vodnikovi domačiji Milojka in Pavla, 1. festival drugačne (ne)kulture

Same babe v sodelovanju z Matjažem Abrožem, Dada bandom, Ervinom Fritzem in poklonom Chubbyju

V časih, ko so bili moški še pravi moški, ko so bile ženske še prave ženske in ko so bile triprse prostitutke z Erotikona VI še prave triprse prostitutke z Erotikona VI, so se znale v legedarni beznici Pri Pavli v Stari Ljubljani zgoditi literarne večerje v organizaciji Družbe dobrodušnih src in zverinskih krikov.

Ne glede na svoj legendardni status – ali pa prav zaradi njega – so te sorte žurke zamrle po vsega dveh letih, saj so kapacitete gostilne klecnile pod navalom obiskovalcev. In tako bo vse do prihodnjega petka, ko se bo na Vodnikovi domačiji zgodila prva iteracija Dogodka Milojka in Pavla, s podnaslovom Prvi festival drugačne (ne)kulture.

Gonilo Milojke in Pavle so dobro znana zasedba Same Babe poleg njih pa nastopajo še Ervin Fritz s “Hiti in novitetami”, igralec Dejan Pevčević s programom “Chubby was here!”, Dada band ter Ansambel Matjaža Ambroža in On sam, je za Radio KAOS povedal konferansje Mihael Štrukelj. Irena Plešivčnik z Vodnikove domačije pa je dodala, da so se s Samimi babami hitro ujeli glede organizacije in vsebine Dogodka.

Za konec pa nekaj za vse tiste, ti zbirate spomine za spomin: Dogodek ima na voljo tudi Uradne Majice, ob robu festivala pa boste lahko spoznali tudi ekipo Tricikel, ki po principu ponovne uporabe izdeluje modne dodatke in druge uporabnosti.

In če jih še nimate, vstopnice za Milojko in Pavlo dobite na blagajni Vodnikove domačije ter v spletni prodaji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *