Festival za tretje življenjsko obdobje letos poudarja aktivno staranje

Letos že enajstič zapored, tokrat med 27. in 29. septembrom

Festival za tretje življenjsko obdobje bo letos že enajsto leto zapovrstjo ustvaril prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem poskusil prispevati k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam. Festival bo potekal med 27. in 29. septembrom v ljubljanskem Cankarjevem domu, je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik programskega odbora Davor Dominkuš.

Marjan Sedmak, predsednik evropske platforme AGE, ki bo tudi eden od slavnostnih govornikov na otvoritvi, pa je poudaril, da je v Evropi več kot 150 milijonov ljudi, starejših od 65 let, ki jih ne kaže odrivati na rob družbe, pač pa vrniti v aktivno življenje. Vodja prireditve, Bogdan Urbar pa je dejal, da bo na letošnjem festivalu 140 rastavljalcev in 2500 nastopajočih na 200 dogodkih, ki se jih bo udeležilo več kot 12.000 obiskovalcev.

Dodajmo še, da lahko upokojenci iz drugih koncev države tudi letos v Ljubljano potujejo z vlakom za dva evra v eno smer, če so v skupini šest ali več oseb
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *