Fotografije National Geographic v Tivoliju

Veleposlanik ZDA Mussomeli: "Slovenski umetniki so izjemni"

Na Jakopičevem razstavišču v Tivoliju so nocoj odprli fotografsko razstavo revije National Geographic “Ni nam vseeno: v navdih vsem pri skrbi za naš planet”. Razstavljenih bo 120 fotografij velikega formata s prizori iz narave iz ZDA in Slovenije, ki so jih posneli priznani fotografi revije National Geographic. Pri organizaciji razstave je pomagalo tudi ameriško veleposlaništvo v Ljubljani, veleposlanik Joseph Mussomeli pa je za Radio KAOS povedal, da s podporo tej razstavi želijo doseči nekaj čisto konkretnih ciljev.

Slovenski umentiki, med njimi tudi fotografi, so v tujini cenjeni. Spletna stran National Geographic je avgusta tako kot fotografijo dneva objavila sliko Ledene jame pri Kočevju fotografa Petra Gedeija. Mussomelli o slovenskih umetnikih pravi, da so izjemni.

Otvoritveni dogodek je pospremila modna revija “PullOver Games”, v kateri so se mladi oblikovalci ekipe YoungSquat poigravali s konceptom reciklaže oblačil in opozorili na nujnost usmerjenosti v trajnostni razvoj. Hkrati pa je bil današnji dogodek tudi napoved za sobotni koncert projekta R.E.M. na Kongresnem trgu.

One thought on “Fotografije National Geographic v Tivoliju

Leave a Reply

Your email address will not be published.