Lojze Kovačič. Kdo?

Ali bo v slovenskih učbenikih Lojze Kovačič nadomestil Ivana Cankarja? To vprašanje je Franci v tokratni oddaji postavil Jelki Ciglenečki s Študentske založbe, s katero sta razglabljala o Kovačičevi literaturi in mestu, ki mu pripada v slovenski literarni zgodovini, ki mu jo poskušajo odmeriti v Študentski založbi

Predstava Don Juan. Kdo? govori o moških, so zapisali na spletni strani Slovenskega mladinskega gledališča. Govori o moških in ženskah. O moških in moških. O ženskah in ženskah. O strahu pred bližino. O zapeljivcih. O nasilju. O krizi. O moči. O konfiguraciji po-vojnega bojnega polja v bitki med spoloma. O ljubezni. In o tem sta se pogovarjala Andrej Pengov in Željko Hrs

Evald Flisar, avtor predstave Akvarij se, za razliko od Nore Nore, kjer so ga predvsem zanimali odnosi med moškim in žensko, tokrat bolj ukvarja z vprašanjem smisla bivanja in junakovega odnosa do sveta. Tragikomedija, ki je bila nominirana za Grumovo nagrado leta 2004 in 2005 je doživela premiero na odru Prešernovega gledališča. Franci Kapler se je pogovarjal z dramaturginjo predstave Marinko Poštrak.

Kristina Oberžan je ta hip verjento najbolj svetla zvezda slovenske jazz scene. Šolana v Gradcu, je v ravnokar minuli poletni sezoni zares zaznamovala jazz dogajanje. Zaznamovala je tudi tokratno oddajo A propos.

Tudi tokrat je za konec oddaje Franci Kapler v goste povabil urednika založbe Celjske Mohorjeve Matijo Remšeta, s katerim sta predstavila knjigo Zapomni si in pripoveduj evangelij.

A propos bo spet na sporedu v četrtek, 27. septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *