Feri Lainšček iz Facebooka v roman pri Beletrini

Nova romana sta izdala tudi Polona Glavan in Tone Partljič

Sinoči so v Cankarjevem domu slavnostno odprli 30. Slovenski knjižni sejem, od danes pa je prireditev odprta tudi za obiskovalce. Založbe se na sejem pripravijo tudi s knjižnimi novostmi, ki jih predstavijo v dnevih pred sejmom in založba Beletrina ni nobena izjema. Tako so pred dnevi predstavili pet novih romanov, od tega kar tri domače, prav vsi pa po besedah urednika založbe Mitje Čandra predstavljajo pomembno refleksijo današnjega časa.

Ena od novosti je nov roman Polone Glavan, njen prvi po več kot desetih letih. Kakorkoli govori o dveh svetovih, ki trčita. Nov roman pa je podpisal tudi Tone Partljič, ki združuje dobro zgodbo z dokumentarnim gradivom, kar ni majhen dosežek, pravi Čander. Roman Sebastijan in Most je Patrljičeva prva knjiga pri založbi Beletrina.

Feri Lainšček pa s Strahom za metulje v nevihti zaključuje trilogijo, ki jo sestavljata še Ločil bom peno od valov in Muriša. Lainšček je roman, za slovenske pisatelje dokaj netipično, najprej objavljal na družbenem omrežju Facebook.

A na koncu so platnice in papir še vedno primarni medij za roman. Strah za metulje v nevihti dobite štiriindvajset evrov, Karkokli ter Sebastijan in Most pa za pet evrov več.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *