Četrtkovi večeri v Mestnem muzeju

Sedem večerov odlične glasbe

Mestni muzej Ljubljana tudi letos, tokrat že sedmič zapored, nadaljuje z glasbenimi četrtkovimi večeri, na katerih bodo sodelovali glasbeniki različnih glasbenih zvrsti in izrazov. Z nizom letošnjih Poletnih koncertov, ki se začenja nocoj z nastopom Nuške Drašček, Ive Stanič, Katje Šulc, Borisa Cavazze, Blaža Jurjevčiča in drugih, posvečenim mojstru swinga in jazza Atiju Sossu, .dajejo priložnost tudi glasbenikom mlajše generacije, kot je, na primer, godalni kvartet Calisto, ki z resnim, študijskim pristopom in dovršeno interpretacijo že osem let navdušuje glasbeno občinstvo.

Calisto bodo nastopili prihodnji teden, teden dni za njimi pa bosta v muzejskem atriju z najnovejšim glasbeno-gledališkim projektom nastopila pianist Jure Godler in violončelistom Tilen Artač, poznana tudi kot komedijanta, posnemovalca in glasbenika z imenom GodArt. Konec meseca bo s programom Od Gustava Mahlerja do Glenna Millerja gostovala dunajska zasedba Wiener Instrumentalsolisten, prvi avgustovski koncert klasične glasbe pa bo pripravil z deli Schuberta, Beethovna, Škerjanca in Liszta pripravil pianist Petar Milić. Glasbeno muzejsko poletje se bo končalo 11. avgusta z nastopom skladatelja in instrumentalista, tudi pihalca Vaska Atanasovskega. S svojim triom bo ustvarjal razpoloženja, kot jih zmorejo pričarati skladbe v zvrsteh balkan-gipsyja, swinga in klezmerja.

Andrej Pengov se je v pogovoru z direktorjem Mestnega muzeja in galerij mesta Ljubljana gospodom Blažem Peršinom pogovarjal tudi o drugih izstopajočih dogodkih in prireditvah tega poletja, ki sodijo med stalnice razstavnih programov – kot so na primer Obrazi Ljubljane ali tistih, ki odpirajo vrata z novimi vsebinami prav danes ali te dni. Med njimi je tudi podvig posebne vrste – razstava Risba v stripu na Slovenskem, ki je osredotočena na vlogo risbe v stripu pri nas od njegovih začetkov do danes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *