Po 31 letih je Druga godba še vedno svež in drzen festival

Rok Košir o nastopih 15 odličnih zasedb in vseh koncev sveta

Druga godba, mednarodni festival izjemnih glasbenih talentov, je eden najpomembnejših glasbenih festivalov osrednje Evrope. Druga godba že 31 let odkriva neznane glasbene vsebine in geografske teritorije ter svojim obiskovalcem omogoča izvrstno in navdihujočo glasbeno izkušnjo. O tem nam je danes v opoldanskem programu Radia KAOS pripovedoval Rok Košir, v.d. direktorja Zavoda Druga godba in sotvorec njenega programa, ki že enajsto leto sodeluje pri njegovem oblikovanju in organizaciji festivala.

V letošnjem programu, ki se začne danes pozno popoldne v Cankarjevem domu s prvim spremljajočim dogodkom – okroglo mizo o založniškem fenomenu Glitterbeat ter nadaljuje z nastopoma Azize Brahim iz Zahodne Sahare in Noure Mint Seymali iz Mavretanije v Klubu CD, sodeluje kar 15 odličnih zasedb na devetih odrih najboljših klubov in koncertnih dvoran v Ljubljani. Letošnjemu festivalu lahko rečemo tudi festival ženskih glasov, saj nas bodo ob že omenjenih – kot zatrjujejo organizatorji – glasbeno očarale in začarale še Hindi Zahra, Yasmine Hamdan, Tune-yards, Katalena.

Prestolnica bo v teh dneh valovala na psihadelični pot, ki se bo prepletala z ženskimi glasovi in ritmi duba, so prepričani v Zavodu Druga godba, ki se je s tem festivalom že peto leto zapored na seznamu 25 najboljših mednarodnih glasbenih festivalov v letu 2015. Kakovostna programska raven, novi pristopi, različni glasbeni izrazi in vsebine so temelj, ki ga nadgrajujejo iz leta v leto. Tovrstno izvrstnost festivala prepoznavajo tudi pri Songlines Magazine iz Velike Britanije, ki pripravlja vsakoletno lestvico najboljših…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *