LDS: odlok o kaznih za parkiranje je nezakonit

Proračun bodo kljub vsemu podprli

V ljubljanskem odboru Liberalne demokracije Slovenije so na današnji novinarski konferenci ocenili, da sprememba mestnega odloka o cestno-prometni ureditvi v tistem delu, ki določa višje globe v primerih nepravilnega parkiranja na kolesarskih stezah in na avtobusnih postajališčih ni v skladu z zakonom. Kot je znano, po odloku, ki je začel veljati z novim letom, globe mestnega redarstva znašajo tudi do 200 EUR.

Je povedala nova podpredsednica ljubljanske LDS Maja Potočnik, ki jo je medijem predstavil njen podpredsedniški kolega Slavko Ziherl in poudarila, da v tem primeru podzakonski akt izpodbija zakon, kar pa ni v skladu z načeli pravne države. Dodala je, da si bodo prizadevali spremeniti odlok, če po potrebno tudi z ustavno presojo. Vodja svetniške skupine Slavko Slak je na vprašanje radia KAOS, ali bodo poskusili najprej s spremembo odloka v mestnem svetu dodal, da gre pri tem odloku najverjetneje za spodrsljaj mestne uprave.

Danes pa bo v mestnem svetu potekala tudi obravnava proračuna za letošnje leto. V LDS so prepričani, da je proračun, sicer težak 342 milijonov evrov nerealno načrtovan, je dejal svetnik Jožef Kunič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *