Zelena luč za Brilejevo in vrtičke

Ljubljanski mestni svet je včeraj po pričakovanju potrdil odlok o ureditvi Dravelj, ki dovoljuje gradnjo treh spornih blokov na Brilejevi. Pred glasovanjem je opozicija tudi tokrat zapustila dvorano, tako da so o odloku glasovali le člani liste Zorana Jankovića, pri čemer je bil končni rezultat 21 glasov za, eden proti in en vzdržan. Tik pred glasovanjem pa so svetniki zavrnili pobudo za ponovno razpravo ter predlog Mihe Jazbinška in Aleša Kardelja, ki sta namesto stolpnic predlagala gradnjo domov za starejše občane ter varovanih stanovanj. Sicer pa so mestni svetniki včeraj brez večjih težav potrdili osnutek odloka o vrtičkih. Te bo mestna občina uredila na začasnih in stalnih območjih, možno pa jih bo zakupiti najmanj za eno in največ za pet let, z možnostjo podaljšanja. Vrtički bodo enako veliki, prav tako pa bo določena oblika lop, ki bodo postavljene na njih.

3 thoughts on “Zelena luč za Brilejevo in vrtičke

  1. Kako realno je, da v teh razmerah investitor zbere sredstva za gradnjo?
    PS: Ne razumem izjave, da bi bila nova stanovanja neprodajljiva. Kakšen je bil argument zanjo?

  2. Mislim, da je Jazbinšek mislil predvsem to, da nepremičninski trg ne deluje in jih zato investitor ne bi mogel prodati, ker bi bila cena previsoka.

  3. Vsakemu najbolj butastemu človeku na tem planetu je jasno, da so vse sprejeli, kar je bilo v prid Jankoviču in njegovim žepom. Normalno da je zagotovil, da so vsi iz njegove liste prišli glasovat, saj drugače ne gre. Če nebi, bi pa pač leteli. To je jasno. Edina dva normalna, ki sta tam v MOL-u,Jazbinšek in Kardelj pa sta za Jankoviča itak malo…Ne vem ali so v Ljubljani res vsi tako ozko usmerjeni, da ne vidijo kaj počne Jankovič. Mislim da tako ne bo veš šlo dolgo. Če hočemo, da Ljubljana ne bo BETONSKA, temveč ZELENA in BELA, bo potrebno enkrat za vselej opraviti s to jankovičevo listo , če ne v Ljubljani tudi snega ne bo več, kaj šele zelenja. Jankovič se dela norca iz vsega ljudstva edino iz tistih ne, ki mu prikimavajo in na ustih držijo tiste bebaste hinavske nasmehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.